top of page
waage Kopie.webp

Onpartijdige Arbeidsmediation als ondersteuning in juridische zaken

Als advocaat bent je vaak betrokken bij complexe arbeidsconflicten waarbij juridische expertise cruciaal is. Mijn naam is Anita van der Molen, en ik bied onpartijdige arbeidsmediation die jouw juridische inspanningen ondersteunt en aanvult.

Rol van mediation in juridische conflicten

In arbeidsconflicten kan een onafhankelijke mediator een sleutelrol spelen in het vinden van een minnelijke oplossing. Mijn aanpak richt zich op het overbruggen van de communicatiekloof en het vinden van oplossingen die de belangen van alle partijen respecteren, wat vaak leidt tot efficiëntere en duurzamere uitkomsten dan een juridische strijd.

Samenwerking met advocaten

Anita-van-der-molen-1.webp

In samenwerking met jou als advocaat zorg ik ervoor dat de juridische rechten en belangen van jouw cliënten worden gerespecteerd, terwijl ik werk aan een praktische en haalbare oplossing die verder gaat dan wat in de rechtszaal kan worden bereikt.

Hoe verloopt een arbeidsmediation?

Als arbeidsmediator hanteer ik mijn eigen persoonlijke werkwijze, wel volgens de richtlijnen van het MfN. Mijn rol is altijd neutraal en onpartijdig. Ik behartig in arbeidsmediation de belangen van alle betrokken partijen. 

Neem kennis over van mijn mediationdiensten een aanvulling kunnen zijn op jouw huidige dienstverlening.

Mijn werkwijze in het kort

Telefonische intake

Een kort en persoonlijk telefoongesprek om de situatie te bespreken en individuele gespreksafspraken te maken.

Voorbereidende documenten

Digitale verstrekking van belangrijke documenten zoals de mediationovereenkomst en privacyverklaring, ter voorbereiding op de mediation.

Ondertekening overeenkomst

Een gezamenlijke bespreking en persoonlijke ondertekening van de mediationovereenkomst voordat het traject start.

Individuele gesprekken

Uitgebreide en zorgvuldige één-op-één gesprekken met alle betrokkenen, op een locatie die voor iedereen comfortabel is.

Vervolgplan ontwikkelen

Op basis van de individuele gesprekken wordt een op maat gemaakt vervolgplan opgesteld, vaak bestaande uit gezamenlijke gesprekken.

Gezamenlijke gesprekken

Deze gesprekken vinden plaats op een neutrale locatie en zijn gericht op het vinden van gemeenschappelijke grond en oplossingen.

Flexibel en op maat

Elk traject is uniek; de duur en het aantal gesprekken hangen af van de specifieke behoeften en de voortgang van het proces.

"Het was een prettig traject waarin ik voldoende comfort en vertrouwen voelde."

Reactie leidinggevende

visionmakers-waage-02.webp
Contacteer mij voor samenwerking

Zoek je naar een constructieve manier om arbeidsconflicten voor jouw cliënten op te lossen? Neem contact op voor meer informatie over hoe arbeidsmediation een aanvulling kan zijn op jouw juridische diensten.

bottom of page